Rega – Totem event

REGA / TOTEM AUDIO SHOW

Zondag 15 april 11-17h

Rega platenspelers

Rega is sinds midden jaren 70 een hoofdrolspeler in het innoveren van platenspelers. Hun unieke technische benadering resulteert in een opvallend aanstekelijke muzikale klank.

We demonsteren alle modellen, laten u de verschillen horen, en geven antwoorden op al u vragen. De nieuwste Rega P6 met Ania element en de RP10 met Aphelion element  zijn ook uitgebreid te beluisteren met de ARIA phonotrap.

Breng gerust uw eigen vinyl mee!

Rega electronica

Ook de electronica van Rega is bijzonder goed. Betaalbaar maar steeds met echte high-end kenmerken. De rijke klankkleur en boeiende muzikale timing vallen meteen op.

We demonsteren de volledige electronica lijn: BRIO / APOLLO, ELEX-R / SATURN-R, ELICIT-R en de opvallend mooi ontworpen ISIS / OSISRIS combinatie.

Totem luidsprekers

Het Canadese Totem bouwt unieke luidsprekers die visueel en akoustisch zeer goed werken in uw woonruimte.

We demonsteren de nieuwste modellen: SKY TOWER, SIGNATURE ONE and TRIBE TOWER

 

Waarom nog vinyl spelen?

Klankkwaliteit

Vinyl is vandaag het belangrijkste analoge medium. Een LP gemaakt volgens de regels van de kunst kan buitengewoon goed klinken. Zo goed dat het muzikaal doorgaans beter lijkt te werken dan de digitale versies op CD of via lossless streaming.

Je kan er vanuit gaan dat vandaag de beste digitale en analoge opname- en weergavetechnologie even goed zijn. In de praktijk blijkt echter nog steeds dat het gros aan analoge vinyl producties beter klinkt dan het digitale aanbod. Tenminste, als je beschikt over een echt goede platenspeler.

Het belang van de platenspeler

Niet elke platenspeler haalt die levendige analoge sound even overtuigend uit de groef. Vinyl afspelen is grotendeels een mechanische aangelegenheid. De vibraties die de groef in de naald teweegbrengt wil je zo direct en puur mogelijk overbrengen naar de (voor)versterking. Het is dus van groot belang dat alle andere indirecte resonanties worden afgeleid. Dit is net wat REGA klaarspeelt met effectieve en zeer goed ontworpen oplossingen.

REGA gebruikt o.a. een zo licht mogelijk frame om resonaties snel weg te werken. De hoofdlagers en toonarmen worden gefabriceerd met de kleinste toleranties in de industrie.

Naast de platenspeler biedt de keuze van het element nog allerlei klankmatige tuningmogelijkheden om zo het eindresultaat helemaal naar eigen hand te zetten.

Hier lees je meer over de REGA design filosofie.

Gigantisch aanbod aan vinyl

Er is een gigantisch aanbod aan vinyl op de markt met nieuwe releases, heruitgaven en originele pressings. Die eerste pressings kunnen een echt teletijdmachinegevoel opwekken. Neem nu het legendarische jazzmeesterwerk “Kind Of Blue” van Miles Davis. Een eerste pressing houdt in dat de vinyl LP kort na de opnames gemaakt is, rechtsreeks van de eerste master tapes, die op dat moment nog in top staat waren. Dit ook vaak in samenwerking met de originele opname-ingenieur. M.a.w. ze bevatten de meest authentieke versie van het album. Je hoort de ruimte waar gespeeld wordt, de muziek is tastbaar. Die eerste pressings blijken ook vaak een goede investering. Ondanks hun hoge intrinsieke waarde zijn ze best betaalbaar vandaag. Je kan er zeker van zijn dat ze alleen maar in waarde zullen stijgen.

Er verschijnen ook heel wat nieuwe heruitgaven die opnieuw vertrekken van de originele tapes met analoge mastering op top apparatuur. Ook dit zijn dikwijls parels binnen het vinylaanbod.

De beste site om zicht te krijgen op al die verschillende releases en pressings is www.discogs.com. Eens gevonden wat je zoekt kan je het ook  eenvoudig en veilig aankopen.