Unboxing van onze nieuwe Technics SP10R – SL-1000R platenspeler

Unboxing van onze nieuwe Technics SP-10R – SL-1000R platenspeler

Vandaag hebben we een nieuwe Technics SL-1000R platenspeler in onze showroom opgebouwd. Deze state-of-the-art direct drive platenspeler behoort tot de absolute wereldtop – los van prijs!

De SL-1000R wordt geleverd in een mooi en stevig houten krat van 52kg. De platenspeler zelf weegt meer dan 40kg maar komt toch elegant over dank zij het lage profiel.

Na het uitpakken, installeren en afregelen van het element (Dynavector Te Kaitora Rua)  is er dan die eerste LP die we spelen. We kiezen voor Nat King Cole “Just One Of Those Things”. Vanaf de eerste noot worden we in een flits geteleporteerd naar de Captitol studio in 1956 en ondergedompeld in een explosief spelende maar warm klinkende big band. Wanneer Nat King Cole begint te zingen staat zijn stem levensecht voor ons, badend  in een stralende gloed. Deze Analogue Productions reissue klinkt sowieso heel goed maar zo goed hebben we het nog niet meegemaakt!

Jico Seti-Hori

Daarna doen we het nog eens over, dit keer met het nieuwe zeer betaalbare én exotisch klinkend Jico Seti-Hori element. Opnieuw vliegen we even levensecht 62 jaar terug in de tijd, een buitengewone ervaring. De draaitafel/toonarm combinatie geeft duidelijk een kwaliteitsboost, los van het gekozen element. Dank u Technics.

Deze Technics SL-1000R wordt ook gebruikt tijdens de Wilson / VTL / Nordost Audio Show zaterdag 15 en zondag 16 december bij Wide Screen Audio in Gent.