Hegel H590 geintegreerde versterker

Eerste kennismaking met de nieuwe Hegel H590 referentie geintegreerde versterker

In onze demoruimte hebben we de Hegel H590 initieel aangesloten aan de Boenicke W8SE speakers.

De eerste Tidal tracks die we spelen klinken dynamisch, natuurlijk en tegelijk gedetailleerd. De mooie herkenbare Hegel huisklank is volledig in tact maar nog dynamischer en nog transparanter. Het extra vermogen lijkt ook nog meer rust te brengen en geeft de muziek nog meer gewicht wanneer dat gevraagd wordt.

Versterkers met veel vermogen hebben soms de neiging om wat aan snelheid in te boeten. Dit is zeker niet het geval bij de H590, de timing is schitterend. Het middengebied is mooi uitgelicht en breed, een mooie eigenschap die je ook terugvindt bij sommige laagvermogen single ended buizenversterkers. De Hegel doet het dan met praktisch gezien eindeloos veel vermogen.

De bouwkwaliteit en afwerking van de H590 zijn van een hoog niveau. De nieuwe aluminium panelen en luidsprekerklemmen geven het toestel extra cachet.

Iedereen welkom om te komen mee te luisteren!

Wordt vervolgd.