Newsletter: May 2023 – Boenicke, dCS, McIntosh

English version below.

Fantastische review van de Boenicke W5 SE+ op HiFi.be!

Wij zijn dolgelukkig met de enorm lovende review van de Boenicke W5 SE+ speakers door Werner Ero die eerder deze week verscheen op HiFi.be

Een korte samenvatting van de conclusie: 

De Boenicke W5 SE+ speakers zijn een unicum, volgens Werner de meest bevredigende luidsprekers die je in dit formaat kan aanschaffen. De speakers zijn iedere cent waard en kunnen, mits ze goed opgesteld staan en adequaat aangestuurd worden, zelfs verwende audiofielen waterige ogen laten krijgen, ongeacht muzikale smaak.

Lees de uitgebreide review hier.

dCS brengt digitale volumeregeling en volumevergrendeling naar Lina

Zoals alle dCS streaming DAC’s is de dCS Lina Network DAC ontworpen met oog op upgrades. Flexibele firmware biedt onbeperkte mogelijkheden voor toekomstige verbeteringen via eenvoudige software-updates.

Met Lina 1.1 heeft dCS hun digitale volumeregeling geïmplementeerd. Gebruikers hebben toegang tot de volumeregeling via het aanraakscherm van Lina of via de nieuwste versie van dCS Mosaic.

Lina kan nu worden gebruikt in systemen zonder voorversterker, waarbij de eindversterker rechtstreeks wordt aangestuurd door de Lina. Deze aanpak elimineert onnodige interferentie en vermindert het aantal volumeregelaars, versterkingsfases en interconnecties in het signaalpad. Een strategie die buitengewone zuiverheid en transparantie oplevert.

De uitgang van de DAC kan nu ook beter worden afgestemd op de ingangsspecificaties van een aangesloten voorversterker of hoofdtelefoonversterker, zodat een analoge volumeregelaar in zijn ideale werkgebied kan worden gebruikt.

De software-update is vanaf nu beschikbaar.

Meer informatie over de dCS Lina vindt u hier.

McIntosh Trade-in

Trakteert u zichzelf de komende maanden op een nieuw McIntosh toestel? Dan kan uw oude elektronica bij inruil nog zeer veel waard zijn, maximaal zelfs tot de nieuwwaarde!

Dit zijn de voorwaarden:

Koop een nieuw product uit het McIntosh gamma (een combinatie van een voor-eindversterker is bijvoorbeeld ook mogelijk). Wanneer de verkoopprijs van het nieuwe McIntosh toestel minimaal 2x hoger ligt dan de nieuwprijs van het in te ruilen Hifi-apparaat (beperkt tot 1 product per aankoop), dan krijgt u het aankoopbedrag van uw inruilapparaat mogelijk volledig terug, afhankelijk van de leeftijd & conditie. De waarde wordt bepaald door de dealer bij aanschaf. Ook als uw inruiltoestel niet in aanmerking komt voor de deal met de nieuwprijs, ontvangt u evengoed een niet te versmaden inruilvoorstel.

De factuur van het gekochte apparaat dient te worden ingeleverd en het apparaat dient compleet en in goede staat te zijn, bij voorkeur inclusief verpakking.

Deze actie is geldig tot 31 juli 2023.

English version.

Fantastic review of the Boenicke W5 SE+ on HiFi.be!

We are chuffed with Werner Ero’s wonderful review of the Boenicke W5 SE+ speakers that appeared on HiFi.be last week.

A brief summary of the conclusion: 

The Boenicke W5 SE+ speakers are one-of-a-kind, according to Werner the most satisfying speakers you can buy in this size. The W5 SE+s are worth every penny and if set up properly and driven adequately even spoiled audiophiles will be moved by their performance, regardless of musical taste.

Read the complete review here.

dCS brings digital volume control and volume lock features to Lina

Like all dCS streaming DACs, the dCS Lina network DAC was designed with upgradability in mind. Flexible firmware provides unlimited scope for future improvement, with new features and enhancements delivered via simple software updates.

With Lina 1.1, dCS have implemented their digital volume control. Users can access the volume control using Lina’s touch panel or via the latest version of dCS Mosaic.

Lina can now be used in systems without a preamp, driving a power amplifier directly. This approach eliminates unnecessary redundancy – reducing the number of volume controls, gain stages, and interconnects in the signal path – a strategy that provides extraordinary purity and transparency.

The DAC’s output can also now be better matched with the input specifications of a connected preamp or headphone amplifier, allowing an analogue volume control to be used in its ideal operational region.

More information on the dCS Lina can be found here.

McIntosh Trade-in

Are you planning to treat yourself to a beautiful new McIntosh product in the next few months? Then your pre-owned audio electronics might be worth a lot when traded in, up to the original retail price!

Conditions

Buy a new product from the McIntosh range (for example, a combination of a pre- and poweramplifier is also possible). If the selling price of the new McIntosh product is at least double the price of the original retail price of your pre-owned hifi device to be traded in, you may get the purchase price of your trade-in device fully refunded, depending on age & condition. The value is determined by the dealer at the time of purchase. Even if you don’t qualify for a 100% retail price discount, you will still receive an fantastic trade-in offer.

The customer must provide proof of purchase for the product to be traded in with an original invoice or receipt. The device must be unaltered, complete and in good condition, preferably in the original box..

Offer limited to 1 product per purchase

This promotion is valid until July 31, 2023.