Japanese by descent, Brazilian by birth, Claudia Nakayama brings to her work influences from both Japanese and Brazilian cultures. These are mediated in her art by the use of origami to create geometric shapes on surfaces where bold strokes and colors express her spontaneity and vivacity.​​​​​​

Important constituents of her work are traditional handmade Japanese papers, the exquisite qualities of which enhance her creativity and expand the potential range of her origami designs. This is especially true of washi, a paper celebrated for its durability and flexibility.

In my art, I use origami to form geometric shapes or abstract concepts, seeking to make each work distinctive by incorporating some rogue element in its composition. This perhaps derives from my heritage as a Japanese having come of age as a partial outsider in Brazilian society.

 

Nick Hollevoet is de gelukkige winnaar van het super deluxe Gent Jazz VIP arrangement

Wide Screen Audio schonk aan één van zijn klanten het volgende super deluxe Gent Jazz VIP-arrangement voor 2 personen:

 • 1 overnachting voor 2 personen in de speciaal ingerichte jazzkamer van Sandton Grand Hotel Reylof voor de nacht van 11 op 12 juli
 • 1 ontbijt voor 2 personen voor de ochtend van 12 juli in Sandton Grand Hotel Reylof
 • 1 jazzlunch – lunch met jazzconcert: Wasserbauer – voor 2 personen voor 11 of 12 juli in Sandton Grand Hotel Reylof
 • Shuttle tussen hotel en festival
 • Nacht van 11 op 12 juli DJ-set in het hotel na het festival
 • 1 duoticket voor 11 juli (Charles Lloyd Quartet; Abdullah Ibrahim Mukashi Trio; Vijay Iyer Trio; Flikflak feat. Mark Turner)
 • Contingent drank- en eetbonnen voor op het festival

Wide Screen Audio heeft de jazzkamer in het hotel voorzien van een high-end Naim / PMC / Rega audioinstallatie. Er is een collectie jazz CD’s en vinyl aanwezig zodat u op de kamer verder van muziek kan genieten in de allerbeste omstandigheden.

De Jazzkamer is er tot 18 juli.

 

Expositie HORRORLAND/Wheels…Girl..

JOHAN VERSCHAEVE  doorlopend tot 31/8

 

“HORRORLANDS!!!/ Wheels…Girl….” is een web van tekeningen en schilderijen.

Deze werken vertrekken vanuit onderwerpen die los lijken te staan van elkaar. De werken gelinkt aan “Horrorlands” verwijzen naar groteske lichamelijke landschappen. “Wheels” zijn abstracte vormen die verwijzen naar organische wielen. “girl” vertrekt vanuit het portret van een vrouw. Door het naast elkaar plaatsen van werken met zo’n diverse onderwerpen ontstaan nieuwe associaties en verbanden. Johan is vooral geïnteresseerd in hoe de werken elkaar “besmetten” en aspecten van elkaar overnemen.

 

Audio Craftsmen Show za 20/6 & zo 21/6 ATC BRYSTON CHORD

 • Rega – Totem event

  REGA / TOTEM AUDIO SHOW

  Zondag 15 april 11-17h

  Rega platenspelers

  Rega is sinds midden jaren 70 een hoofdrolspeler in het innoveren van platenspelers. Hun unieke technische benadering resulteert in een opvallend aanstekelijke muzikale klank.

  We demonsteren alle modellen, laten u de verschillen horen, en geven antwoorden op al u vragen. De nieuwste Rega P6 met Ania element en de RP10 met Aphelion element  zijn ook uitgebreid te beluisteren met de ARIA phonotrap.

  Breng gerust uw eigen vinyl mee!

  Rega electronica

  Ook de electronica van Rega is bijzonder goed. Betaalbaar maar steeds met echte high-end kenmerken. De rijke klankkleur en boeiende muzikale timing vallen meteen op.

  We demonsteren de volledige electronica lijn: BRIO / APOLLO, ELEX-R / SATURN-R, ELICIT-R en de opvallend mooi ontworpen ISIS / OSISRIS combinatie.

  Totem luidsprekers

  Het Canadese Totem bouwt unieke luidsprekers die visueel en akoustisch zeer goed werken in uw woonruimte.

  We demonsteren de nieuwste modellen: SKY TOWER, SIGNATURE ONE and TRIBE TOWER

   

  Waarom nog vinyl spelen?

  Klankkwaliteit

  Vinyl is vandaag het belangrijkste analoge medium. Een LP gemaakt volgens de regels van de kunst kan buitengewoon goed klinken. Zo goed dat het muzikaal doorgaans beter lijkt te werken dan de digitale versies op CD of via lossless streaming.

  Je kan er vanuit gaan dat vandaag de beste digitale en analoge opname- en weergavetechnologie even goed zijn. In de praktijk blijkt echter nog steeds dat het gros aan analoge vinyl producties beter klinkt dan het digitale aanbod. Tenminste, als je beschikt over een echt goede platenspeler.

  Het belang van de platenspeler

  Niet elke platenspeler haalt die levendige analoge sound even overtuigend uit de groef. Vinyl afspelen is grotendeels een mechanische aangelegenheid. De vibraties die de groef in de naald teweegbrengt wil je zo direct en puur mogelijk overbrengen naar de (voor)versterking. Het is dus van groot belang dat alle andere indirecte resonanties worden afgeleid. Dit is net wat REGA klaarspeelt met effectieve en zeer goed ontworpen oplossingen.

  REGA gebruikt o.a. een zo licht mogelijk frame om resonaties snel weg te werken. De hoofdlagers en toonarmen worden gefabriceerd met de kleinste toleranties in de industrie.

  Naast de platenspeler biedt de keuze van het element nog allerlei klankmatige tuningmogelijkheden om zo het eindresultaat helemaal naar eigen hand te zetten.

  Hier lees je meer over de REGA design filosofie.

  Gigantisch aanbod aan vinyl

  Er is een gigantisch aanbod aan vinyl op de markt met nieuwe releases, heruitgaven en originele pressings. Die eerste pressings kunnen een echt teletijdmachinegevoel opwekken. Neem nu het legendarische jazzmeesterwerk “Kind Of Blue” van Miles Davis. Een eerste pressing houdt in dat de vinyl LP kort na de opnames gemaakt is, rechtsreeks van de eerste master tapes, die op dat moment nog in top staat waren. Dit ook vaak in samenwerking met de originele opname-ingenieur. M.a.w. ze bevatten de meest authentieke versie van het album. Je hoort de ruimte waar gespeeld wordt, de muziek is tastbaar. Die eerste pressings blijken ook vaak een goede investering. Ondanks hun hoge intrinsieke waarde zijn ze best betaalbaar vandaag. Je kan er zeker van zijn dat ze alleen maar in waarde zullen stijgen.

  Er verschijnen ook heel wat nieuwe heruitgaven die opnieuw vertrekken van de originele tapes met analoge mastering op top apparatuur. Ook dit zijn dikwijls parels binnen het vinylaanbod.

  De beste site om zicht te krijgen op al die verschillende releases en pressings is www.discogs.com. Eens gevonden wat je zoekt kan je het ook  eenvoudig en veilig aankopen.