Claudia Nakayama, Japanse van origine, groeide op in Brazilië.  In haar werk zijn zowel Japanse als Braziliaanse invloeden aanwezig.
Met origami creëert ze geometrische vormen die geplaatst worden tegen kleurrijke achtergronden met gedurfde, krachtige penseelstreken. Een uitdrukking van haar spontaniteit en levendigheid.

Een belangrijk element in Claudia’s werk is traditioneel handgeschept Japans papier. De uitgelezen kwaliteiten van dit papier versterken haar creativiteit en het biedt ook extra mogelijkheden voor haar origami-ontwerpen.
Dit is in het bijzonder het geval voor washi, een papier dat geprezen wordt om zijn duurzaamheid en soepelheid. 

“In mijn kunst gebruik ik origami om geometrische of abstracte concepten vorm te geven. Door het toevoegen van een vreemd element aan de compositie krijgt elk werk zijn unieke karakter. Misschien komt dit wel voort uit mijn verleden als Japanse die in Brazilië als semi outsider is opgegroeid.”

 

Nick Hollevoet is de gelukkige winnaar van het super deluxe Gent Jazz VIP arrangement

Wide Screen Audio schonk aan één van zijn klanten het volgende super deluxe Gent Jazz VIP-arrangement voor 2 personen:

  • 1 overnachting voor 2 personen in de speciaal ingerichte jazzkamer van Sandton Grand Hotel Reylof voor de nacht van 11 op 12 juli
  • 1 ontbijt voor 2 personen voor de ochtend van 12 juli in Sandton Grand Hotel Reylof
  • 1 jazzlunch – lunch met jazzconcert: Wasserbauer – voor 2 personen voor 11 of 12 juli in Sandton Grand Hotel Reylof
  • Shuttle tussen hotel en festival
  • Nacht van 11 op 12 juli DJ-set in het hotel na het festival
  • 1 duoticket voor 11 juli (Charles Lloyd Quartet; Abdullah Ibrahim Mukashi Trio; Vijay Iyer Trio; Flikflak feat. Mark Turner)
  • Contingent drank- en eetbonnen voor op het festival

Wide Screen Audio heeft de jazzkamer in het hotel voorzien van een high-end Naim / PMC / Rega audioinstallatie. Er is een collectie jazz CD’s en vinyl aanwezig zodat u op de kamer verder van muziek kan genieten in de allerbeste omstandigheden.

De Jazzkamer is er tot 18 juli.

 

Expositie HORRORLAND/Wheels…Girl..

JOHAN VERSCHAEVE  doorlopend tot 31/8

 

“HORRORLANDS!!!/ Wheels…Girl….” is een web van tekeningen en schilderijen.

Deze werken vertrekken vanuit onderwerpen die los lijken te staan van elkaar. De werken gelinkt aan “Horrorlands” verwijzen naar groteske lichamelijke landschappen. “Wheels” zijn abstracte vormen die verwijzen naar organische wielen. “girl” vertrekt vanuit het portret van een vrouw. Door het naast elkaar plaatsen van werken met zo’n diverse onderwerpen ontstaan nieuwe associaties en verbanden. Johan is vooral geïnteresseerd in hoe de werken elkaar “besmetten” en aspecten van elkaar overnemen.

 

Audio Craftsmen Show za 20/6 & zo 21/6 ATC BRYSTON CHORD