dCS, Aurender en nieuwe Naim muziekstreamers leggen digitale lat hoger

dCS, Aurender en nieuwe Naim audiostreamers leggen digitale lat aanzienlijk hoger bij Wide Screen Audio

Audio streaming is vandaag de aangewezen manier om digitaal muziek te spelen via uw audiosysteem. De kwaliteit kan verbuffend hoog zijn via lossless streamingdiensten zoals Tidal en Qobuz. Hi-Res streams in verschillende formaten (PCM, DSD, MQA) maken het mogelijk om studio mastertape kwaliteit direct in huis te halen uit een gigantisch aanbod. Het digitale aanbod is kwalitatief en kwantitatief nog nooit zo groot geweest.

Dat een goede muziekbron een erg belangrijke component in de keten is was al bekend in het analoge LP tijdperk en later bij CD/SACD spelers (source first principe). Bij streaming is de kwaliteit van de streamer (digitaal transport) en DAC (digitaal analoog converter) en hoe die twee samenwerken van cruciaal belang voor het eindresultaat.

Naast de hardware opbouw zijn het gebruiksgemak en functionaliteit van de controle app ook belangrijk. Onstabiele of onlogische software verstoren de muzikale flow waar we ons aan overgeven. Daarom zijn alle streamers in ons gamma zorgvuldig uitgekozen na uitgebreid luisteren en gebruikstesten.

Aurender

Nieuw in ons gamma zijn de streamers van Aurender. Het technisch ontwerp, bouwkwaliteit en geluidskwaliteit  behoren tot het beste op de markt. Aurender is ook een uistekende optie als u al over een goede DAC beschikt en streaming wil toevoegen volgens de regels van de digitale kunst.

De Aurender N10 en N100H kunnen we demonsteren met verschillende state-of-the-art DAC’ zodat u zelf kan oordelen over het eindresultaat.

Naim

Naim Audio was één van de eerste fabricanten op de markt die audiostreamers bouwden welke minstens zo goed waren als de beste CD spelers in dezelfde klasse.

Vandaag hebben we als eerste de nieuwste generatie Naim Classic streamers in huis: het top model ND555 en de al even brillante NDX2. Wat kan je verwachten? Nog betere audiokwaliteit met een aanstekelijke analoge touch, ultramoderne streaming functinaliteit en een fantastische app.

dCS

Een vaste waarde in de high-end audiowereld en ook bij ons. Het realisme en puurheid van deze digitale spelers is verbluffend. We hebben de dCS Rossini met clock steeds speelklaar in de showroom.

Conclusie

Digitale audio is niet per definitie ‘perfect sound forever’ maar vandaag kan je er wel heel dicht bij komen. Niet alles klinkt hetzelfde, ook al zou je met een beetje kennis van digitale hardware en software snel denken dat het allemaal niet zo heel veel kan uitmaken. Maar net zoals in de quantum fysica is digitale audio onderhevig aan wetten die totaal verschillen van onze waarneembare (analoge) wereld. Meer inzicht in hoe digitale en analoge electronica zich samen gedragen hebben geleid naar een nieuwe generatie van fantastisch klinkende audiostreamers.

Dit bericht is gepost in audio. Bookmark de link.