Workshop half-speed master acetate records op Vertere draaitafels en ATC speakers bij Wide Screen Audio!

English version below.

Kom naar ons volgende event op zaterdag 6 en zondag 7 mei en grijp je kans om extreem zeldzame half-speed masterplaten uit de beste Londense studio’s van o.a. The Beatles, Queen, Marvin Gaye en Dire Straits te beluisteren. Deze platen komen uit de privécollectie van Touraj Moghaddam, oprichter van Vertere.

Deze platen, ook wel acetaatplaten genoemd, zijn gemaakt van de originele masteropname die in de blanco lak zijn gesneden op de helft van de afspeelsnelheid van het origineel, met als resultaat een nog meer gedetailleerde geluidskwaliteit.

Normaal gesproken kun je deze acetaten maar een paar keer afspelen. Touraj streeft naar de absolute perfectie van zijn draaitafels die superzacht zijn met deze acetaten. Daardoor kunnen ze meerdere keren worden afgespeeld.

Dit alles wordt gepresenteerd op speciale speakers en elektronica van ATC, de absolute grootmeesters van muzikale precisie. Ben Lilly, hoofd productontwerp bij ATC, zal alle bijzonderheden toelichten van de unieke ontwerpen van ATC en waarom ze zo geliefd zijn in professionele audiostudio’s over de hele wereld.
Dit wordt een unieke ervaring!

We zullen 2 unieke sets gebruiken in de Benelux.

Setup 1:

Setup 2

Er zijn 3 sessies:

  • zaterdag 6 mei – 14:00 – 16:30
  • zondag 7 mei – 11:00 – 13:30
  • zondag 7 mei – 14:00 – 16:30

Plaatsen zijn beperkt, reserveer hier!

English version.

Workshop half-speed master acetate records on Vertere turntables and ATC speakers at Wide Screen Audio!

Join us at our next event on Saturday 6 and Sunday 7 May.

We’ll be playing extremely rare half-speed master records cut at London’s finest studios from The Beatles, Queen, Marvin Gaye, Dire Straits and others, this from the private collection of Touraj Moghaddam, founder of Vertere.

These records, also called acetate discs, are produced of the original master recording cut into the blank lacquer at half the playback speed of the original, this to create a more detailed sound quality.

Normally you can only play these acetates a few times. Touraj aims for absolute perfection of his turntables so they are super gentle on these acetates and allow them to be played multiple times.

All this presented on special ATC speakers and electronics, the absolute masters of musical precision. Ben Lilly, head of product design at ATC, will explain all the ins and outs of the ATCs unique designs and why they are so well loved in professional audio studios around the world.
This will be a unique experience!

We will be using 2 unique sets in the Benelux.

Setup 1:

Setup 2

We’ll have 3 sessions:

  • Saturday 6 May – 14:00 – 16:30
  • Sunday 7 May – 11:00 – 13:30
  • Sunday 7 May – 14:00 – 16:30

Register here! (limited seats)